Registratiestop

Ik genoot pas van een deugddoende verlofperiode. De voorbije maanden waren enorm hectisch. Mede door de coronatoestanden uit het verleden werken we nog alleen op afspraak. De patiëntjes en de eigenaars zien nu hun stresspeil niet meer verhogen in een overvolle wachtkamer. De afspraken worden al veelvuldig online ingeboekt. De meeste eigenaars vinden dit trouwens zeer gemakkelijk. Maar als er dezelfde dag geen mogelijkheid meer is om langs te komen, neemt de stress weer toe natuurlijk. En dat wordt nu net een probleem. ‘s Middags is de agenda meestal al compleet volgeboekt. En dat creëert dan weer een drukke agenda de volgende dag. Maar ik denk dat ik een oplossing heb gevonden.

Van mijn kant uit ga ik een patientenstop invoeren. Er zullen geen nieuwe klanten meer worden aangenomen. En ik bedoel hiermee de eigenaars en niet hun dieren. Want als hoog gewaardeerde klant blijft u natuurlijk welkom met een nieuwe pup of kitten. Tot juli 2024 zal ik me bij leven en welzijn blijven inzetten voor uw dier.

Sommige mensen kunnen blijkbaar niet inloggen en krijgen dan te zien dat er geen nieuwe patiënten meer worden aangenomen. Als u al klant bent, is het probleem vaak dat uw partner bij mijn praktijk is geregistreerd als eerste klant. Of dat er een fout staat in uw naam of adres. Bel me dan even of stuur me een mailtje waarna we dit kunnen oplossen.

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: