Zomaar een ‘positief’ bericht…

Vermits ik momenteel ben ingehaald door het coronabeestje is de praktijk gesloten gedurende een week. In het verleden raakte ik in maart telkens mijn stem kwijt door een voorjaarsverkoudheid. Gedurende een drietal dagen had ik dan een zware kop met wat hoofdpijn en een hoog zakdoekverbruik. De voorbije twee jaar bleef dit probleem weg dankzij een hoog mondmaskerverbruik. Door de versoepelingen en onze gedaalde immuniteit dacht ik even dat het oude verhaal terug was. Helaas noemt het verkoudheidsvirus nu Corona. En bestaan er testen die er vroeger niet waren.

We zitten dus nu een week onze verkoudheid uit. Wat is nu een week op een mensenleven? Ik merk al jaren dat de tijd vliegt. En met de voortschrijdende leeftijd gaat dit ook steeds sneller. Maar wat merk ik nu? De tijd gaat weer even traag voorbij als in de jaren zestig van de vorige eeuw. Ik veronderstel wel dat die periode er niks mee had te maken en dat het alleen mijn toenmalige leeftijd was. Denk even mee terug.

Je hebt een week vakantie waar je je echt op had verheugd. Maar het regent continue en je bent gedwongen om binnen te blijven. Vanmorgen heb je uren doorgebracht met het plaatsen van een compleet spoorwegstelsel in de salon. Want je weet dat de eetkamer voor de avondmaaltijd moet worden vrijgehouden. Maar tegen de middag is de stroom weer uitgevallen en staan je treintjes stil. Je woont nu eenmaal in het laatste huis van de straat en de stroom is daar nog niet zo stabiel als in het centrum van het dorp. Je begint dus maar voor de zoveelste keer te lezen in je drie Jommekestrips. Op de nieuwe televisie is tot vanavond alleen een testbeeld en dat brengt dus ook geen afleiding. Het is trouwens nog maar dinsdag en Tante Terry en nonkel Bob komen pas morgenavond. En dat is exact hoe ik me deze week voel. Niet jong, maar verveeld…

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

4 gedachten over “Zomaar een ‘positief’ bericht…

 1. Moeten we onze afspraak, inenting Ube, dan verzetten?

  Alain Ennekens

  Laar 80

  3980 tessenderlo

  Verzonden vanuit Proximus Mail

  Like

 2. Hoi Doc

  het is nu ondertussen toch algemeen geweten dat , als je iets doet dat je graag doet de tijd vliegt en natuurlijk ook omgekeerd, de minuten kruipen voorbij als het ni leuk is , je kijkt om de minuut naar je horloge

  mijn vaststelling is , dat je van je job houd , ze zeer graag doet , en , net daardoor de tijd je ontglipt

  Waarvoor mijn dank , dat je er altijd bent voor de kleintjes

  liefs van hun allemaal n mij

  marina

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: