Soms wel erg klein…

Een dwerghamster met tumor. Hoe beginnen we er aan? De gevorderde leeftijd van dit exemplaar was al zeker geen pluspunt. Maar soms doen tranen boven een mondmasker iets met een mens. Ik zou proberen. Zonder garantie op succes. Eigenaar naar huis en ik op zoek naar het geschikte materiaal. Scheren onder de oksel van deze kleine knager vond ik geen optie. Toch maar even ontsmet en goed warm gelegd op een warme kruik en handdoek. Om het anesthesiegas toe te dienen, moest ik de toevoer iets aanpassen. Een wegwerpspuit paste echter wonderwel op het kleine snuitje. Gezwel verwijderd en met een zeer fijne draad gehecht. Een kwartiertje later was onze vriend wakker en liet ik hem weer ophalen door zijn dolgelukkig baasje.

Griezelig groot gezwel achter een klein voorpootje.

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

2 gedachten over “Soms wel erg klein…

  1. Gelukkig dat je voor te beginnen de uitdaging bent aangegaan.. met het nodige vernuft de materialen aangepast hebt .. snelle beterschap voor de kleine 🐹 toi toi toi..

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: