Heeft een dierenarts ook zelf huisdieren?

Deze vraag wordt mij vaak gesteld. En voor mij is dit eigenlijk de logica zelf. Als kind had ik reeds allerlei dieren. Ik had mijn eerste hond en pony op zeven jaar. Als twaalfjarige had ik reeds enkele volières met parkieten. Mijn vader hield sierkippen en siereenden en kweekte honden. Mijn leven kon dus alleen maar om dieren draaien. Ik had het geluk om de studie diergeneeskunde te kunnen en mogen volbrengen. Het enige alternatief dat ik toen als achttienjarige zag, was een dagjob in een fabriek om in mijn vrije tijd zelf veel dieren te houden. Nu zie ik voortdurend dieren in mijn job, maar heb er zelf ook nog veel en maak daar ook tijd voor.

Huishond ‘Dobby’ leeft naast onze poes ‘Muis’ en verdraagt ook het gezelschap van huisduif ‘Piep’. Deze mag zelfs zijn drinkbak als duivenbad gebruiken. Ook twee chinchilla’s en enkele warmwatervissen hebben een riant verblijf in onze woning. In de tuin heb ik nog steeds een volière, twee vijvers met goudvissen, maar ook twee cavia’s, twee konijnen en vijf kippen.

Daarnaast imker ik met 30 bijenvolken en gebruik twaalf schapen en vier ganzen om het gras onder controle te houden aan de bijenstanden.

Elke dag een uur of twee, elk weekend en elke vakantieperiode kan ik me op deze manier ontspannen. Over dit tijdverdrijf schrijf ik regelmatig op mijn blog imkerijhetwaterbroek. Reizen en vakanties interesseren me niet om te ontspannen, maar ik heb dan ook nog nooit een dag gewerkt in mijn leven. Ik ben immers uitsluitend bezig met mijn hobby. 24/7!

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: