Castratie konijn

Konijntjes zijn in opmars als huisdier. En liever niet alleen, maar met twee. Vaak worden mensen bewust of onbewust met een paartje opgezadeld. Ik kan begrijpen dat het niet gemakkelijk is om het geslacht van een konijn te bepalen, maar een fokker of verkoper zou dit toch moeten kunnen. Zelfs bij zeer jonge lampreien.

Regelmatig castreren we dus konijntjes. Omdat een konijn in tegenstelling tot katten en honden een prooidier is en van nature bang van roofdieren, laat ik ze liever apart binnen brengen. Ze houden volgens mij niet zo van de geuren van katten en honden. Vorige vrijdag heb ik zodoende vijf klanten tegelijk hun konijntje laten binnenbrengen. Het was even een gezellige drukte. Maar tegen de middag zijn ze dan allemaal weer opgehaald om een leuk leven te leiden bij hun baasjes zonder hormonale stressproblemen.

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: