Konijnenkooi

Een kooi voor een stel konijnen. Ze kan nooit te groot zijn. Vaak is ze zelfs veel te klein. Maar grote kooien kosten snel een paar honderden euro’s en ze zijn dan van afschuwelijk plastic of zeer dun hout dat niet bestand is tegen een konijnengebit. De eerste kooi kreeg ik bij de twee konijnen toen ik deze overnam van hun eerste eigenaar. Een lelijk plastic konijnenhok dat geen aanwinst was voor de tuin. Wat later kocht ik een mooi houten hok, groot genoeg voor de twee konijnen. Het had een verhoogd slaaphok en zelfs een hooizolder. Maar een jaar later hebben de bewoners het bijna compleet weggegeten. Daarom heb ik tijdens mijn verlof een nieuw hok geregeld. Een eigen ontwerp, zelf gebouwd en meer dan groot genoeg. Twee dagen werk en tweehonderd euro materiaal. En al het hout is nu bekleed met stevig gaas om wegvreten te voorkomen.

Gepubliceerd door imkerijhetwaterbroek

Als dierenarts en natuurgids ben ik al veel bezig met de natuur en dieren. Maar ook in mijn vrije tijd hou ik van tuinieren en mijn vele huisdieren.

Eén opmerking over 'Konijnenkooi'

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: